ICOLIM a BME NFL szemszögéből

20 év után ismét Magyarországon került megrendezésre a Nemzetközi Feszültség Alatti Munkavégzés Konferencia (ICOLIM), melynek szervezésében nagy szerepet vállalt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki kara. A Nagyfeszültségű Berendezések és Technika csoport több előadót is delegált a konferenciára, valamint főszervezői  szerepet vállalt az esemény lebonyolításában.

.

A konferencia megnyitása előtt a látogatók betekintés nyerhettek a Nagyfeszültségű Laboratórium működésébe, tevékenységeibe. A Laboratórium munkatársai bemutatót tartottak a feszültség alatti munkavégzésről az ott található tanpályát felhasználva.  Paul Komaromi (CRPS Ltd.) egyedüliként felvehette a Csikós ruhát is...

A konferencia megnyitóján beszédet mondott a Villamosmérnöki és Informatika Kar dékánja, Dr. Vajta László, aki kiemelte az egyetemi oktatás fontosságát és üdvözölte a konferencia résztvevőit. Kiemelt előadóként előadást tartott a BME tiszteletbeli oktatója, Kimpián Aladár, valamint Göcsei Gábor, az egyetem doktorandusz hallgatója.   

A BME NFL a konferencia ideje alatt folyamatosan várta az érdeklődőket a kiállító standjukon, ahol bemutatták az NFCS tevékenységét, kutatásait és céljait, elért eredményeit.

Előadást tartott még Cselkó Richárd, Németh Bálint és Dr. Tamus Ádám Zoltán, akik egy-egy érdekes témát mutattak be a Laboratórium kutatási területeiből.
Az előadások letölthetőek a konferencia oldaláról:

http://www.icolim2014.org/ICOLIM_2014_program.pdf